AI – UMĚLÁ „INTELIGENCE“..zkáza nebo požehnání?

AI – přináší naprostou kulturní a celospolečenskou změnu!

Jsme na prahu celospolečenské a kulturní změny, která se odehrává jednou za tisíc let. AI zasáhne do všech nám běžně užívaných služeb, zvyků i způsobu bytí a mnoho lidí díky AI přijde o práci i své uplatnění. Avšak umělá inteligence je i posledním článkem pro možnost vytvoření dokonalého technologického vězení – MATRIXU. Finální článek v důsledku nevyhnutelně vedoucí lidstvo do záhuby. Vždy platí, že vše co je nepřirozené lidstvu více či méně škodí a vymkne-li se rovnováze, povede k fatálním důsledkům a mnohdy až ke konci civilizace.. tak jako už mnohokrát.
Jistě budou mnozí oponovat, že AI může i velmi pomáhat (a to opravdu může), ale je otázkou, zda-li bude přínos větší než hrozby, které mohou být pro lidstvo a život na Zemi doslova fatální. 
 
AI je ve své podstatě jen „shromaždiště informací“, ovšem lidstvo zapomíná, že informace bez vlastní zkušenosti jsou jen stínem pravdy a nevyhnutelným odklonem od vlastního nitra (jediného a opravdového domova).
Není až tak těžké domyslet, kam propadnutí technologiím a sebeklamu povede… jsme tak blízko, mnohem blíž, než si mnozí myslí. Přichází celospolečenská změna o které mnozí zatím vůbec netuší. Jsme na prahu průmyslové revoluce!
 
 

AI – lidé přijdou o práci a mnozí o zbytky samostatného myšlení

S AI přichází doslova technologická i kulturní revoluce. Mnozí si neuvědomují, že velká část populace velmi rychle přijde o zaměstnání, protože je s přehledem (a za mnohem menší náklady) nahradí AI. Především „kancelářské“ profese jako jsou programátoři, účetní, knihovníci a vlastně všech zaměstnání, které pracují s daty a informacemi. Velmi rychle se však může stát, že AI nahradí i učitele a v důsledku se tak změní i podstata školství. Výuka bude moci probíhat z domu, kde vás AI přenese pomocí brýlí pro virtuální realitu (VR) přenese do „školních lavic“. Budete si moci vybrat zaměření, jazyk, způsob, učitele a vlastně vše..

Pomocí AI můžete řídit společnost, konstruovat domy, tvořit výuku a školský systém, nahradit medicínu i doktory, vytvářet obchodní plány, psát knihy, vytvořit umělecké dílo nebo i film, řídit fabriky i výrobu a nakonec úplně, ale úplně vše.. díky AI tak obrovské procento lidí ztratí práci! To ovšem přinese obrovské problémy sociální a ekonomické, vždyť co se stane s tak velkou masou nezaměstnaných, kteří již nebudou potřeba??? 
Je zde i reálná hrozba, že se AI vymkne kontrole (díky schopnosti se sama učit) a postaví se proti lidem, vždyť bude ovládat nejen nutné energetické zdroje, ale dost možná i zbraně včetně nukleárních.

Lidé se stanou doslova plně závislí na AI, přestanou samostatně myslet, protože se nikdy nevyrovnají rozsahu znalostí AI. Lidstvo přijde i o mnohé přirozené sociální vazby, interakci a uplatnění. Už se nebudeme potřebovat navzájem, AI nahradí učitele, doktora, prodavačku, babičku a dost možná i partnera … a v důsledku tak i náš ŽIVOT!

 

Novodobý koncentrák velkého bratra AI?

Nové technologie jistě mohou i sloužit, ale lidé zatím nikdy neudrželi rovnováhu a vše co se dalo zneužít vždy zneužili. AI je tak posledním článkem pro možnost vytvoření „moderního koncentráku“, kde budeme mít zdánlivě vše, ale reálně nic. Ve chvíli kdy se plně propojí nejnovější technologie vznikne reálný „egregor“, který bude řídit, manipulovat a ovládat všechny „propojené“. Již dnes vidíme, že je mladá generace plně závislá na nových technologiích. Bez „tutoriálu“ by neuměla ani sbalit baťoh na výlet, udělat jídlo a mnohdy si ani najít partnera. 
 
Co však přinese propojení AI s roboty, 3D technologiemi a virtuálním světem, který již dnes klepe na dveře?
Co když váš domácí robot bude umět doma udělat vše od úklidu, jídla, nastavení medikace, výuky vašich dětí až po náhradu partnera? 
Co se stane s dětmi a jejich sociálním a vnitřním vývojem, když už nebude potřeba chodit do školy, protože si doma nasadíte své „brýle“ a ocitnete se ve „škole“, kde vás s vašimi přáteli bude učit AI? 
Co když už pak ani nebude potřeba chodit do práce, protože se vše bude odehrávat v tomto umělém „světě iluzí“? 
Vše obstarají roboti, technologie a umělá inteligence, která v důsledku bude mocnější než všechny prozatímní vládci světa. Bude vládnout vašim financím, vzdělávání, zaměstnávání, zdraví, stravování, majetku a v důsledku i životům.
 

 

Umělý svět AI je jako droga

V umělém světě vytvořeném AI mnozí budu žít raději než v realitě. Budete si moci vybrat partnera, zemi, prostředí, roční období, zážitky, příběh a vlastně vše. Moderní technologie se budou stále propracovávat a čipy v těla i krvi povedou k propojení umělého světa s iluzí reality i vašich pocitů.
 
Mnozí navždy ztratí pojem o tom co je reálné a co ne. Tak jako jsou lidé závislí na drogách, propadnou závislosti na umělém a zcela vykonstruovaném paralelním světě, daleko od reality a přirozenosti. Kombinace ztráty schopnosti vnímat realitu a nadvlády umělé inteligence, která bude ovládat vše od vašich domácích spotřebičů, vysílačů (kterými bude umět manipulovat s myšlením), povede k možnostem o kterých si tyrani a psychopati mohli až dodnes jen zdát.
Jedna AI (Velký bratr) bude ovládat vše. Pokud by jste se vymkli kontrole, jednoduše vám zamezí přístup k vašim financím, domům, autům, majetku, společenským vymoženostem, zdravotnictví a vlastně i vám samým. Ovládat masy nikdy nebylo snazší. Ti co budou poslušni matrixu budou dostávat nové vymoženosti, pocty a společenské uznání. Ti co by se chtěli vymanit ze závislosti bude matrix považovat za „dezoláty“ vyvrhele a v důsledku je pojmenuje zrovna tak, jak propaganda tupé většiny přijme za vhodné a „vypne“ jim vše co vlastní a uvrhne na okraj společnosti.
 

Konec je začátek

AI (tedy ti co ji budou spravovat a programovat) ovládne úplně vše. Tupá většina již ztratí jakoukoli schopnost samostatného myšlení i vnímání reality a budou tak velmi snadno ovladatelnými a poslušnými vojáky velkého bratra AI. Závislost na technologiích a technice bude tak markantní, že pokud by jsme je vypli, tak by lidstvo do pár dní zkolabovalo (což jistým způsobem platí již dnes). Lidstvo tak nevědomě krok za krokem samo sebe přivede do záhuby.
 
Avšak v umělém světě daleko od reality Života z principu není možné nalézt a naplnit podstatu bytí. Vitální síly, které má každé živé vědomí nebudou a nemohou být propojeny s umělým světem, který řídí vykonstruovaná „inteligence“. Daleko od vědomí Jednoty (Boha, Universa, Vesmíru..) tato umělá inteligence nikdy nenahradí podstatu Života. Umělý svět technologií ignoruje vyšší vůli Universa (Vesmíru, Boha..). Lidstvo tak ztratí vnitřní vedení a tím i samo sebe, což logicky povede k větší a větší nemocnosti, ztrátě imunity, depresím, které žádná umělá inteligence nezachrání, protože ona sama necítí a nemá zkušenost. Tento neblahý trend vidíme již dnes a s AI se vše jen prohloubí.
 
Ztraceni v iluzích, závislostech a daleko od Života lidé teprve pochopí, kam je jejich hloupost a závislost zavedla. Teprve až lidé ztratí všechnu lásku a vitální složky vázané jen na reálný Život pochopí, co je podstatou bytí. Teprve až lidstvo samo sebe zhroutí pozná, že nejvyšším naplněním lidského bytí je prostý a harmonický život. Technologie a technika mohou sloužit, ale nikdy nesmějí ovládat a učinit plnou závislost.
 
Vše špatné je k něčemu dobré, škoda jen, že poznání a návrat k rovnováze musí vždy tak bolet.. a stačilo by jen přemýšlet. Další civilizace poučená fatálním koncem té naši snad už tuto chybu neudělá a navrátí se k přirozeným možnostem lidského vědomí, které zatím vůbec neznáme a dnes ani netušíme. Opravdové vědění může každý najít jen ve svém nitru, informace bez niterné zkušenosti jsou bezcenné. Technologie mají složit životu a ne jej ničit a deformovat. Lidstvo zde není od toho aby ovládalo a ničilo veškerý život, ale by mu složilo, všichni jsme buňkou jednoho velkého těla – ŽIVOTA.
 
A-Ž
Společenství Života
Ponta do Sol 2024